
המושג ״לעלות את הרף״ מתייחס ליכולת של כל אחד ואחת לשפר את הביצועים, היכולות או הסטנדרטים לפיהם הם פועלים, ולא לחכות שהמציאות או אחרים יכתיבו לנו את השינוי.
בציטוט החכם הנ״ל יש קריאה אקטיבית ללקיחת אחריות ויוזמה - הבחירה להיות זה שמכתיב את הקצב, במקום להגיב לקצבים של אחרים.
השאלה היא לא האם הסטנדרטים סביבנו יעלו (הם לגמרי יעלו), אלא מי יהיה זה שיעלה אותם - אתם או אחרים.
אז איך להרים את הסטנדרטים שלנו? הנה 8 דרכים פשוטות, מעשיות אבל עוצמתיות:
1. הפנמה ברורה שהרף הולך ועולה: להיות מודע לאתגר זה חלק חשוב מההתמודדות איתו.
2. חדר כושר יומי למוח: העולם משתנה בקצב מהיר וידע הוא כוח. ספרים, מאמרים מקצועיים, דוחות, הרצאות או האזנה לפודקאסטים - כל אלו זמינים ברשת ומחכים לכם. ואם לא תקבעו זמן ייעודי - זה יברח לכם. (טיפ: קבעו ביומן שלכם חלונות לימוד)
3. להיות מוקף באלו שמרימים את הרף: חפשו דווקא אנשים שמאתגרים אתכם לחשוב אחרת ולשאוף רחוק יותר. קהילות מקצועיות (אם הן מתנהלות נכון) הן מקום נהדר להאזין לשיחות שיכולות לפתוח בפניכם אופקים חדשים.
4. להשתחרר ממחסום ה-״טייטל״: שמעתי לא פעם ולא פעמיים אנשים שחשבו ליזום, ליצור או לחקור כיוונים חדשים, אבל ויתרו כי אין להם את ״הטייטל הנכון״ (או ההשכלה). זו אשליה, תשחררו מזה ותתחילו להרים את הרף. במצב הטבעי הטייטלים מגיעים אחרי שהרמתם את הרף לא להיפך.
5. תבדקו את רשימת המשימות שלכם: האם אתם עושים עוד ועוד מאותו הדבר? איזה פעולות אפשר להעביר לאוטומציה ולפנות משאבים לכיוון חדש? (שאלה חשובה בעולם של AI), מה הפרויקטים החדשים שאתם יכולים ליזום שניעו את הארגון שלכם קדימה? תהיו יצירתיים ואל תקפאו במקום.
6. תדאגו למוח בריא: צריכת תוכן למוח היא כמו צריכת מזון לגוף. תאכלו לא בריא - תקבלו גוף חולה, תצרכו תוכן זבל - תקבלו מחשבות חלשות. תדאגו לצרוך תוכן איכותי שיעשיר אתכם, כזה שירים את רף הידע שלכם. המלצה חמה: חדשות על התעשייה שלכם - רק באנגלית.
7. שפרו את ניהול הזמן שלכם: תתחילו לתעדף משימות באופן חכם יותר, תפטרו מהסחות דעת, למדו להגיד ״לא״ ותתמקדו בפעולות שבאמת לוקחות אתכם קדימה. אנשים ששורפים זמן בדר"כ לא מרימים את הרמה בתעשייה שלהם.
8. שפרו את סביבת העבודה שלכם: משולחן עבודה עמוס באייקונים ועד היררכיית תיקיות מבולגנת - ארגון וסידור סביבת העבודה שלכם זה הבסיס לעלות רמה בכל מה שאתם עושים. בנוסף, נסו אפליקציות לניהול משימות (המלצה שלי: נושיין)
לסיכום - סת׳ גודין צודק. השאלה היא לא האם הרף יעלה, אלא האם אתם תהיו אלו שמרימים אותו. עם מחויבות, למידה ופעולות יומיומיות, תוכלו להוביל שינוי ולא רק להגיב אליו.
הספר ״שובר שוויון על כוחם של רשתות הקשרים, הקהילות והמיתוג האישי״ זמין בחנויות הספרים צמת ספרים וסטימצקי וגם בגרסה דיגיטלית באפליקציית הספרים עברית.
לעדכונים נוספים בנושאי מיתוג אישי, קריירה, טכנולוגיה ובינה מלאכותית - הצטרפו למעל 13,200 מנויים בטלגרם או הירשמו לניוזלטר!
Comments