
הסוד של Rolex: למה מותג יוקרה מחזיק מותג זול?
לרולקס, יצרנית השעונים האייקונית שפועלת מאז 1905, יש תת-מותג נוסף - Tudor, שמציע שעונים נגישים יותר. אבל למה שמותג יוקרתי על-זמני יחזיק מותג זול יותר?
התשובה טמונה באסטרטגיה חכמה: ״המגן ששומר על הכתר״.
הפרק החדש של הפודקאסט Acquired צולל לעולם היוקרה של Rolex וחושף שיעורים מרתקים על מיתוג ושיווק.
ואז עולה השאלה: למה רולקס בחרה להחזיק מותג נגיש יותר, בניגוד לרוב המותגים שדווקא בונים גרסה יוקרתית לחיזוק המותג - כמו טויוטה (העממית) שהקימה את לקסוס (היוקרתית)?
התשובה הברורה: Tudor מאפשרת לרולקס להרחיב את קהל הלקוחות ולמכור שעונים נגישים יותר - מבלי לפגוע ביוקרת המותג.
התשובה המעניינת: בשנות ה-70 הקוורץ טלטל את עולם השעונים ובמיוחד את התעשייה השוויצרית. מותגים קרסו, אחרים התאחדו בשביל לשרוד (וכך נולד המותג Swatch).
רולקס, מותג שמרני בעיצוב ובפיתוח, הצליחה לשרוד את המשבר, ועד היום היא מגינה בקנאות על המורשת שלה, מה שמגביל אותה בשינויים. Tudor היא שדה הניסויים שלה.
מעין שכבת מגן מיתוגית, שם רולקס יכולה לבחון טרנדים, עיצובים וטכנולוגיות מבלי לסכן את המותג הראשי.
כך Tudor מאפשרת לרולקס לשמור על המעמד האייקוני שלה, לצד גמישות ובחינה של השוק, מבלי לסכן את השם שלה.
כאמור - המגן (הלוגו של טודור) מגן על הכתר (הלוגו של רולקס).
לקריאת הראיון שערכתי עם יוצרי הפודקאסט Acquired, בן ודיוויד: ״ראיון מיוחד עם יוצרי הפודקאסט הפופולרי ביותר בעולם: Acquired״
להאזנה לפרק:

אם אהבתם את הפוסט אתם מזומנים להצטרף למעל 14,700 איש מתעשיית ההייטק הישראלית שכבר נמצאים בערוץ הטלגרם שלי ומקבלים עדכונים וחדשות בנושאי מיתוג אישי, קריירה, טכנולוגיה ובינה מלאכותית, או להירשם לניוזלטר (מעל 700 רשומים) - ולקבל את המדריך המלא ליצירת חשיפה בלינקדאין ב-2025
Comments