top of page
תמונת הסופר/תמורד שטרן

4 דגשים חשובים ליצירת קשר עם מובילי דעה שאיננו מכירים אישית

עודכן: 4 ביוני 2023


יצירת קשר עם מובילי דעה


בעקבות הראיון האחרון שקיימתי עם סת׳ גודין והשיתוף על המטלה שהייתי נותן לסטודנטים שלי (יצירת קשר עם מובילי דעה) – קיבלתי את הבקשה הזו להציג את המטלה:


איך יוצרים קשר עם משפיענים

אני תמיד אוהב לחלוק ידע, וזו הזדמנות נהדרת לדבר על אופן הפנייה לאנשים שאנו תופסים כמשמעותיים עבורינו, אפילו שהם נראים לנו רחוקים מאד ואנחנו לא מכירים אישית. נתחיל מנוסח המטלה האקדמית שנתתי לסטודנטים שלי:


דגשים לנטוורקינג

הנה ארבעת הדגשים שאני עצמי מקפיד עליהם, ואותם גם תרגלתי עם הסטודנטים שלי:


1. פנייה אישית, קצרה ומכבדת – סביר להניח שאנשים מוכרים ובעלי שם הם גם אנשים שלא משעמם להם ולכן פנייה ארוכה מדי יכולה לזכות בהתעלמות, ולו רק בגלל המאמץ והזמן שקריאת הודעה ארוכה דורשת. בנוסף להיותה קצרה, הפנייה חייבת להיות מכבדת ומפרגנת, וגם אישית. קרי, אני כאדם שקיבל הזמנה חייב לראות שהפניה הזו מיועדת אלי באופן אישי, ולא מדובר בהזמנה גורפת שהרבה מאד אנשים מקבלים כרגע.

איך עושים את זה? אפשר לציין מאמר, או כתבה או כל דבר שנקשר באופן בלעדי (ומקצועי) לנמען. ובשביל זה, והנה הנקודה החשובה, צריך באמת להבין למי פונים.


2. פנייה באמצעות פלטפורמה לא אישית – מומלץ מאד שלא לפנות לאנשים בפלטפורמות אישיות. אין הגדרה מסודרת למה היא ״פלטפורמה אישית״ או לא, אבל כל רשת שאתם משתמשים בה על בסיס מספר הטלפון שלכם יכולה להיחשב ליותר אישית. ולכן, שליחת הודעה בוואטסאפ לאדם שלא מכיר אתכם יכולה להיות בעייתית (אלא אם כן – אתם מציינים שקיבלתם את המס׳ הזה באישור ממכר/ה משותפ/ת).הפלטפורמות הנכונות יותר לפניות מהסוג הזה יכולות להיות, למשל, לינקדאין (DM) או מייל.


3. ללא שגיאות – תוודאו שאין לכם שגיאות כתיב. זו לא קטסטרופה, אבל אנשים יכולים, לפעמים, לפסול ניסיונות ליצירת קשר עימם בגלל זה, אז שווה לוודא ולהוריד את זה מהפרק.


בנוסף, תראו שאתם לא טועים בשם הנמען. יש שמות כמו, אההממ, אההממ, מורד שהם לא בדיוק שמות נפוצים וקל לטעות בהם. אנשים ששולחים לי הודעות וקוראים לי מורן או מורג או מוראד, מראש מתחילים עם סיכוי נמוך יותר לתשובה מצידי. לא בגלל שאני נפגע או שיש פה אגו (טוב, אולי קצת) אבל, בעיקר בגלל שהם לא עשו את המינימום ודייקו בשם שלי. גם שמות נפוצים כמו קארין או נטלי, יכולים להיכתב קרין או נטעלי. חשוב מאד לבדוק קודם ולהיות מדוייקים פה.


4. מה הערך – אחרי שוידאנו שהפנייה שלנו היא קצרה, מכבדת, אישית, ללא שגיאות ובאמצעות פלטפורמה שלא נתפסית כאישית, הגיע החלק העיקרי – הערך, או ״מה יוצא לי מזה״.

מה יוצא לי מזה זו שאלה שאנחנו שואלים את עצמנו לעיתים קרובות מאד אפילו בלי לשים לב.


כשמדובר באנשים מאד עסוקים ומאד מצליחים, השאלה הזו אפילו הופכת להיות מורכבת יותר וקשה יותר לתת לה מענה שגרתי. אתם חייבים להבין מה הערך שאתם מציעים בפנייה שלכם לאותה דמות, ולהביע אותה באופן ברור ומדויק. זה יכול לשחק על אגו ופרסום, וזה יכול גם להיות מכוון למטרה טובה שאותה דמות מתחברת אליה באופן טבעי. כך או כך ה- Win-Win חייב להיות בולט וברור.

מקווה שנהניתם, תמיד להתחבר בלינקדאין ולהצטרף לערוץ הטכנולוגי שלי בטלגרם שכבר מונה מעל 4,600 מנויים!

Comments


bottom of page