בשבוע שעבר קבלתי את התגובה הנהדרת הזו על הספר שלי, ״שובר שוויון: על כוחם של רשתות הקשרים, הקהילות והמיתוג האישי״:
״הי מורד, סיימתי עכשיו את הספר שלך שובר שוויון. יופי של דבר, כתוב יפה, פותח את הראש ומאוד פרקטי. התחברתי במיוחד לאימון דרשות בית כנסת כי עשיתי את זה בעצמי:) יישר כח.״
תמיד כיף לקבל ביקורות מעולות כאלו. הפעם החלטתי גם להביא את החלק בספר בו אני מדבר על איך לבנות את יכולות הדיבור מול קהל והפרזנטציה כמו בדוגמה שאני נתתי על דרשות בבית הכנסת:
דיבור מול קהל
כמו בכתיבה, כך אנחנו משתמשים גם בדיבור להשפעה ולהנעה, להבעת רעיונות, להעברת מסרים ולשכנוע. רק תסתכלו כמה כוח צוברים הפוליטיקאים שמצליחים לדבר ברהיטות, ועד כמה הם מתבלטים ומקבלים את תשומת הלב הציבורית. מישיבות צוות ועד הצגת פרויקטים אפשריים לבוסים או לחברי הצוות – אני ממליץ לכם בחום לצאת מאזור הנוחות שלכם ולהיעמד באור הזרקורים.
אם אתם מפחדים לדבר מול קהל, תתחילו בקטן, עם קהל מצומצם ואוהד. אם אתם רוצים להיעזר בשקפים, חפשו ברשת מקורות ומדריכים על בנייה נכונה ומסודרת של מצגות.
אבל מעל לכול, פשוט התאמנו, שוב ושוב ושוב. נכסו לעצמכם את היכולת, שלצערי לא הרבה אנשים מנכסים לעצמם, לעמוד ולדבר מול קהל בצורה שוטפת ורהוטה. בצדק או שלא בצדק, היכולת הזאת מעניקה לאנשים שרוכשים אותה (ושימו לב: זו יכולת נרכשת) הרבה מאוד בולטות חיובית, השפעה וכוח.
מאיפה להתחיל?
אפשר לקרוא על זה, אפשר להיכנס ליוטיוב ולצפות באין־סוף סרטונים של אנשים שמרצים מול קהל או מצלמה (הרצאות טד פופולריות וסרטונים שמראים את נשיא ארצות הברית לשעבר, ברק אובמה, הם מקום נהדר להתחיל בו). אין מנוס מלהתחיל לעשות.
היות שאנחנו לקראת סיום הספר, אחשוף את הטריק שאני השתמשתי בו. כאדם דתי, אני מקפיד ללכת לבית הכנסת בערבי שישי ובשבתות. כחלק מהתפילה, ישנם מתפללים הנושאים דרשות הנוגעות לפרשת השבוע, לחגים, לאקטואליה וכו׳.
רוב המתפללים לא מעוניינים לעמוד מול כולם ולהעביר דרשה שכזו, ולכן על פי רוב יש מחסור בדוברים. כיוון שכך, וכיוון שזיהיתי את קהל המתפללים כקהל שבוי, החלטתי להתנדב להעביר דרשה מפעם לפעם. כדי לבנות דרשה צריך לשבת, להתרכז ולבנות את ההקשר הרעיוני של הדברים, וכן להחליט על סדר הדברים. מכיוון שמדובר בשבת, אי אפשר להיעזר במחשב או במצגת, אז הקשיתי על עצמי עוד יותר ובחרתי לא להיעזר גם בדפים מוכנים מראש – ולזכור בעל פה את כל הנקודות והרעיונות שאני רוצה להציג.
דרשה אחרי דרשה אחרי דרשה. ככה הצלחתי להתמודד עם הפחד מפני קהל, ככה הצלחתי ללטש את האופן שבו אני מביע רעיון והקשרים בעל פה, וככה רכשתי כישרון חשוב מאוד בתעשייה של היום.
אני שמח להגיד שאחרי אימונים רבים, כיום אין לי שום בעיה להעביר הרצאה או מצגת קצרה גם ללא התראה מוקדמת. אני ממליץ לכל אחת ואחד מכם להיות במקום כזה. מובן שלא צריכים להיות דתיים, ולא צריך ללכת לבית הכנסת מהסיבה הזאת.
יש מגוון פעילויות שבהן אתם יכולים לעלות על במה קטנה יחסית ולהתאמן; מהורים שמרצים לפני הכיתה של הילדים ועד קבוצות קטנות או צוותים שמתאגדים ללמידת נושא מסוים במקום העבודה. העיקר, כמו שראינו לאורך הספר הזה – ליזום וליצור את ההתנסויות האלו, ולהמשיך להשתפר.
הספר ״שובר שוויון על כוחם של רשתות הקשרים, הקהילות והמיתוג האישי״ זמין בחנויות הספרים צמת ספרים וסטימצקי וגם בגרסה דיגיטלית באפליקציית הספרים עברית.
לעדכונים נוספים בנושאי מיתוג אישי, קריירה, טכנולוגיה ובינה מלאכותית - הצטרפו למעל 13,200 מנויים בטלגרם או הירשמו לניוזלטר!
Comments